2014-03-14
 21:42:00

min förlossning

Det började 06:45 den 27 november 2013.. Jag hade varit uppe sen 05, tagit mig en lång och skön
dusch och sen la jag mig och kika lite på tv. Sen smäller det bara till! Jag blir alldeles kallsvettig, yr och illamående.. Jag skyndade mig upp och satte mig i fåtöljen vid fönstret i hopp om att det ska gå över. Det kändes som att jag satt där i en bubbla, jag kunde inte koncentrera mig alls. Jag bad Mirko ringa på sköterskorna och hon skyndade sig in med blodtrycksmaskinen. 155/120 hade jag! Inte undra på att man mådde som en påse skit.. Hon sprang och larmade efter läkaren och hämtade blodtrycksmedicin, fick dubbeldos. En kvart senare var trycket 155/115 och då kom tre läkare in och sa att det skulle bli akut kejsarsnitt, eftersom mina prover bara blev sämre och sämre och mina organ började bli påverkade av havandeskapsförgiftningen. 08.10 låg jag inne på operationsbordet. Det tog en hel evighet innan dom fick in ryggmärgsbedövningen, men den tog aldrig. Det tog inte många sekunder innan jag sov. Dom började snitta mig 08.59 och 09.02 kom vår älskade son till världen. 2061 gram och 43 cm lång. När dom väckte mig ur narkosen så hade mina älsklingar redan lämnat operationssalen.
 
Det här var den första bild jag fick se utav min lilla prins.
Det tog NIO timmar innan jag fick träffa honom för första
gången. Dom längsta timmarna i mitt liv.... 
 
 
 
Våran champagnefrukost efter förlossningen
 
 
Det är knappt så man minns hur liten han var när han kom.. Han växer ju så fort!
Han låg på ca 16-17% under medelvikt och skulle aldrig ha vägt mer än 2900 gram om vi gått hela
tiden ut.. Till och med stl 38 höll du på och drunkna i, min lilla gosfis!
 
 
Vi tillbringade nästan 3 veckor inne på neonatalen innan vi fick åka hem och vara en familj på riktigt. Det var så otroligt skönt att äntligen få sova i sin egna säng, slippa ha folk springades runt omkring en hela dagarna, det var så skönt att bara vara!
 
 
jag älskar dig mer än du kan förstå!
 
2014-03-14
 21:34:00

så älskad från första stund

 
 
du är den allra största gåvan nånsin i mitt liv. jag ser dina små händer smeker ömt din kind. en liten, liten människa som förändrat allting ...
 
 
2014-03-13
 23:36:12

tiden går för fort!

idag märkte jag och älsklingen att lillskrutten har en sjätte tand på väg upp! snart är väl hela munnen full i små gaddar :-) 
 
 
2014-03-13
 00:14:00

min prins

ibland undrar jag vart tiden tar vägen.. min lilla skitunge har redan hunnit bli över tre månader! det är så underbart och se hur han utvecklas :-) han har redan fem tänder på väg upp! Sen är han så himla snäll och glad jämt, gråter sällan, sover hela nätterna och är igång med skratt och prat hela dagarna :-) han är så nyfiken på allt, han vill knappt ligga i vagnen längre, han ska sitta upp så han kan se vad som händer. Vi har en grabb som är himla stark i benen! Han vill stå upp och gå på oss hela tiden, så har han hållt på sen han var ca 1,5 månad. Han växer så det knakar, 5,2 kg och 58,5 cm lång var han häromdagen. Dock är storlek 50 lite stort än men det står inte på förens det är dags och byta upp sig till storlek 56 på kläderna :-) Du fick en liten taskig start här i livet, men du har kämpat på så duktigt och läkarna har blivit så impad på dig! Jag är så stolt över dig min prins! Du och din pappa är det bästa som har hänt mig <3
 
 
 
 
 
2014-03-12
 21:56:41

alltid vi <3

 
Vi för alltid!